Business & Barbell

Hogyan legyél izmos 9 lépésben? - Az izomtömeg növelés titka

2020. február 03. - BusinessandBarbell

Személy szerint ritkán foglalkozom az izomtömeg növelés témakörével. A Business&Barbell blogon is a lehető legkevesebb energiát akarom ebbe a témába fektetni. Nem mintha nem értenék hozzá, de már hidegen hagy. Kezdőként nem így volt. Emlékszem, hogy mennyi időt és energiát emésztett fel a saját tapasztalataimon keresztül eljutni az újabb és újabb célokig. Felülni az ágyban és meghallgatni, ahogy a vállaim és a hátam kedvesen kiropognak, majd elégedetten nézni a tükörbe. 

Ez a bejegyzés azért készült el, hogy a lehető legegyszerűbben adjam át az izömtömeg növelésének természetes módszerét. Rengeteg felesleges olvasgatást megspórolok neked.

Szóval... Nem könnyű eligazodni a fitneszipar mocsarában kezdőként. Tucatnyi tanács és edzésterv. Legalább 47 féle módszer a vállaid edzésére. Bevallom neked, hogy mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél misztikusabb és varázslatosabb maszlaggal vonjuk be ezt az egész sportot. Így adunk neked teljesítménynövekedés helyett élménynövekedést. 

Működik, hiszen az edzőtermek folyamatosan nyílnak mindenhol. Nincs olyan társaság, ahol valaki legalább egyszer ne edzett volna konditeremben fél évet vagy még többet.

Mi a gyors izomtömeg növelés titka?

A gyors izomtömeg növelés titkát sok ezernyi szakirodalom átolvasása és több, mint 10 évnyi, rendszeres edzéssel töltött idő után 8 elképesztően egyszerű és érthető pontba szedtem össze.

Ha nagyobb és izmosabb akarsz, lenni, akkor nem kell mást tenned, mint követni az alábbi 8 pontot és az eredmény nem marad el!

Azt akarod, hogy a lányok elismerően nézzenek meg a strandon? Szeretnéd, ha félnének tőled a sarki kocsmában? 

Pakolj fel magadra pár duzzadó, feszes, kidolgozott masszát!

Hogyan lehetek izmos 9 lépésben?

1. Fogj meg egy nehéz súlyt valahogyan. Ülve, állva, fekve, elöl, hátul. Valahogyan.

2. Emeld fel

3. Engedd le

4. Ismételd el ezt 3x8-10 alkalommal.

5. Csináld meg ugyanezt hetente háromszor. Emeld másként a súlyt, mint a múltkor. 

6. Egyél rendesen. Rendesen azt jelenti, hogy ne várd meg mire éhes leszel. Olyan ételeket egyél, amiket a nagyi kertjében is ehettél volna. Kivéve a fűszerek. Azokat a nagyi is Indiából hozatta.

7. Feküdj le minden este legkésőbb 10 órakor és aludj minimum 7 órát.

8. Ne stresszelj. Oldd meg.

9. Csináld ezt addig, ameddig elégedett nem leszel a tükörben látottakkal.

Ennyi.

Tudom, hogy nem erre számítottál. Már látom is, ahogy azt hiszed, hogy egy csomó időt elpocsékoltál a napodból erre a f*s bejegyzésre. Azt gondoltad, hogy itt most egy csodamódszert találsz. Írok egy logikusan valószínűtlen edzéstervet, amihez összeollózok egy rakás tanulmányt az internetről.

"Ha a bal füledet 47 fokban fordítod oldalemelés közben, akkor 2,37 százalékkal több izomrostot tudsz megdolgoztatni." - MuscleScience magazin.

Sorry, de a titok az, hogy nincs titok. Az izomtömeg növelés titka természetes módszerekkel a kitartó munka, az akarat, a fegyelem, a céltudat és a határozottság keveréke.

Játszadozhatsz ezernyi változóval az intenzitástól az ismétlések számáig és az 1RM százalékig. Minden egyes elképesztő jól hangzó edzésmódszer ugyanerre a 9 lépésre épül. 

Az izmosság olyan, mint a követők száma a közösségi oldalakon. Kezdőként, amikor elindulsz ez természetes, fontos és valódi cél. Szeretnél izmos lenni. Jó alapot építeni. Ez egy nagyon jó dolog.

Néhány év múlva azonban érdemes lesz már komolyabb célokon gondolkodni. Megvannak az izmaid, azaz stabil alapod van. Ideje építened rá valami tartósat és hasznosat!

Ha többet akarsz, akkor olvasd tovább a Business&Barbell blogot!

A bejegyzés trackback címe:

https://businessandbarbell.blog.hu/api/trackback/id/tr1915423534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nand 2020.02.04. 08:43:14

:-) csak az hiányzik, hogy az a súly akkora legyen, hogy az utolsó emeléseket nehezen tud végrahajtani. Azt nem értettem soha, hogy ha az első nyolc végét nehezen csinálom meg, tuti hogy nem marad erő a többi 3X8 végére..
Egy laikus.

BusinessandBarbell 2020.02.05. 21:57:49

@Nand: Valóban, a súly nehézsége nincs benne a bejegyzésben.

Marad erő a következő sorozatokra, mert a szervezet képes 2-3 perc alatt feltöltődni hozzá.

rudo 2020.02.06. 15:37:12

jaja, a testedzés azért időigényes feladat, mert bár csak az utolsó két emelés számit, az elötte lévő nyolcat is meg kell csinálni ;)
süti beállítások módosítása