Business & Barbell

Természetesen a maximumot

2020. feb 13.

Milyen a jó edzőterem?

írta: BusinessandBarbell
Milyen a jó edzőterem?

A héten haverom új bérletet vásárolt, amikor közölték vele a recepción, hogy már csak 2 hetes bérletet tudnak adni. Utána bezár az edzőterem. Nagy szívfájdalom ez nekem, mert 5 perc sétára találtam olyan edzőtermet, ahol minden felszerelés megvolt. Gondos válogatás után esett erre a helyre a választás. Budapesten az elmúlt években gombamód nőttek ki a földből a rosszabbnál rosszabb edzőtermek, amikről süt a futószalagon történő pénztalicskázás a szerencsétlen életmódot váltók zsebéből.

...

Tovább Szólj hozzá

motiváció testépítés erőemelés guggolás egészséges életmód business&barbell

2020. feb 03.

Hogyan legyél izmos 9 lépésben? - Az izomtömeg növelés titka

írta: BusinessandBarbell
Hogyan legyél izmos 9 lépésben? - Az izomtömeg növelés titka

Személy szerint ritkán foglalkozom az izomtömeg növelés témakörével. A Business&Barbell blogon is a lehető legkevesebb energiát akarom ebbe a témába fektetni. Nem mintha nem értenék hozzá, de már hidegen hagy. Kezdőként nem így volt. Emlékszem, hogy mennyi időt és energiát emésztett fel a saját tapasztalataimon keresztül eljutni az újabb és újabb célokig. Felülni az ágyban és meghallgatni, ahogy a vállaim és a hátam kedvesen kiropognak, majd elégedetten nézni a tükörbe. 

Ez a bejegyzés azért készült el, hogy a lehető legegyszerűbben adjam át az izömtömeg növelésének természetes módszerét. Rengeteg felesleges olvasgatást megspórolok neked.

Szóval...  Nem könnyű eligazodni a fitneszipar mocsarában kezdőként. Tucatnyi ...

Tovább Szólj hozzá

testépítés egészséges életmód izomtömeg növelés business&barbell

2020. jan 01.

Hogyan tartsd be az újévi fogadalmakat?

írta: BusinessandBarbell
Hogyan tartsd be az újévi fogadalmakat?

Rendhagyó bejegyzés következik. Újév alkalmából mindenki megfogadja, hogy jövőre sokkal többet foglalkozik majd az egészségével, a családjával, a karrierjével vagy simán "csak" egy sokkal jobb önmaga lesz. Az ellentábor szerint ilyenkor hülyeség bármit megfogadni, mert úgysem tartja be senki. Tapasztalatok szerint minden csoda 3 napig tart és még a kitartóbbak is feladják 1 hónap múlva. Hogyan legyél te a kivétel?

edzes-ujev-futas-sport.jpg

 

Üdv újra közöttünk. Valószínűleg most ébredtél. Jó hírem van. Ennek a bejegyzésnek az elolvasásával pozitívan indítod az új évet. 

Emlékszel még, hogy mit fogadtál meg tegnap éjfélkor?

Ne hallgass a kétkedőkre

Néhányan hangoztatják, hogy nincs értelme az újévi fogadalmaknak. Nos, ők ...

Tovább Szólj hozzá

motiváció egészséges életmód

2019. dec 25.

"Nincs időm edzeni"

írta: BusinessandBarbell
"Nincs időm edzeni"

A leggyakoribb kifogás az edzés kihagyására vagy el nem kezdésére, hogy "nincs időm edzeni". Ez a mondat már ősidők óta a legkelendőbb termék a kifogásgyárban.  Más szóval az, hogy nincs időm, nem új dolog. Főleg akkor hangzik el egyre gyakrabban, amikor közelednek a szabadságok és a különböző szünetek. Legyünk őszinték: Ha valamit akarsz, akkor arra szánsz időt. Ha igazán akarod, lesz rá időd.

Mindenkinek 24 órából áll egy napja, ami egy héten 168 órát jelent. 168 órából kb. 4 órát nem nehéz azzal tölteni, hogy építsd a tested és karbantartsd a szervezeted. Ez az egész heted alig 3 százaléka.

3024da2cf33359adf766b81cbc949474--homework-dogs.jpg

Az, hogy mennyi időt kell testedzéssel töltened függ a céljaidtól. Ha a célod egy kicsit formába hozni magad, akkor ...

Tovább Szólj hozzá

sport motiváció testépítés egészséges életmód

2019. nov 02.

Az erőedzés 10 előnye - Egészség, fiatalság, fittség

írta: BusinessandBarbell
Az erőedzés 10 előnye - Egészség, fiatalság, fittség

164291782-fitness-wallpapers_1.jpg

Mi a legjobb edzésmódszer az egészséged fenntartására, az elhízás visszafogására és a teljesítményed növelésére? Amikor ezt a kérdés felteszed magadnak vagy bárkinek, akkor az első válasz általában a futás. Talán a biciklizés vagy az úszás. A "kardió" edzések. Az a helyzet, hogy ezzel nem értek egyek.

Az erőedzés a legfontosabb és legkomplexebb edzésmódszer, amely hatékony segít egészségesebb életet élni, akár férfi, akár nő vagy. Akár 16, akár 76 éves. Erőedzésnek hívunk minden olyan edzést, ahol a környezetedben található, jelentős fizikai ellenállást kell leküzdeni. Ez az ellenállás általában súlyzó, kettlebell vagy a saját testünk.

Miért?

...

Tovább Szólj hozzá

sport egészség testépítés egészséges életmód

2019. okt 28.

Talán nem tűnik soknak...

írta: BusinessandBarbell
Talán nem tűnik soknak...

Talán nem tűnik soknak. A rúdon alig két kisebb, fekete tárcsa vár türelmesen. A tested alig 50 kiló, csak egy kis tolódzkodás súly nélkül. A zsák előtted mindössze 20 kilós. Az akadály, amit át kell ugranod, pusztán 50 centi magas. Csak azt a bizonyos pózt kell kitartanod a jógaszőnyegen pár másodpercig...

Talán nem tűnik soknak, mégis szívedet, lelkedet beleadod, mert tudod, hogy ez a pillanat nem arról szól, hogy szép legyél. Nem arról szól, hogy tökéletesen nézz ki. Nem arról szól, hogy kiposztolhasd az Instagramra. 

...

Tovább Szólj hozzá

sport motiváció fitnesz

2019. okt 18.

Hogyan lehetek nagy, erős és izmos?

írta: BusinessandBarbell
Hogyan lehetek nagy, erős és izmos?

Amikor a legtöbb embernél beüt az isteni szikra és eldönti, hogy elkezd keményen edzeni és egészségesen táplálkozni, akkor a legfőbb motiváció a vonzó külső elérése. A csajok vegyék észre a kockahasat vagy a fiúk vegyék észre a darázsderekat és a kerek feneket.

A férfiak emellett szeretnének nagyok és erősek is lenni. Keresnek egy számukra hiteles edzésmódszert/edzőt és elkezdik követni az utasításokat. Heti 5 nap az edzőteremben, karnap utáni kötelező szelfi a tükörben, fehérjeturmix, Instagram hashtagek.

...

Tovább Szólj hozzá

2019. okt 10.

A fekvenyomás és a meglepetések

írta: BusinessandBarbell
A fekvenyomás és a meglepetések

Mennyit nyomsz fekve? - érkezik a kérdés, amikor új társaságba mész és az edzésre terelődik a szó. A fekvenyomás talán a legfontosabb gyakorlat a guggolás után, ha a fizikai erő fejlesztése a célod. Míg egy kiadós döntött törzsű evezés vagy felhúzás gyönyörűen megdolgoztatja a “húzó” izmokat, addig a fekvenyomás a “toló” izmokat erősíti. Beszéljünk egy kicsit erről.

Belenyúlok a darázsfészekbe: Nincs az a gyakorlat, amely hatékonyabban edzi a mellizmot, mint a fekvenyomás rúddal. Sőt, egy bizonyos edzettségi szint felett - amikor már megfelelő izomtömeggel rendelkezel és jó a technikád - teljes felsőtest gyakorlattá válik. Még komolyabb edzettségi szint felett már teljestest gyakorlattá, ugyanis egy komoly ...

Tovább Szólj hozzá

2019. okt 07.

A guggolás kötelező

írta: BusinessandBarbell
A guggolás kötelező

Forrás: T-nation

A guggolás a legvitatottabb gyakorlatok egyike. A többség elkerüli, mint a tüzet pedig a guggolás a gyakorlatok csúcsa, az egyik leghatékonyabb erő- és izomtömeg növelő gyakorlat. Ha nem vagy leszázalékolva, akkor nem lehet valódi kifogásod ellene. Egyszerűen azért, mert a guggolás - a hittel ellentétben - nem lábgyakorlat...

A guggolásra nem pusztán azért van szükség, mert az egy módja az izmos combok építésének. A helyes guggolás nem egy lehetőség a sok közül. Egyszerűen nem tudod helyettesíteni semmiféle lábtoló és guggolást imitáló géppel. Miért? Mert azok kötött pályán mozognak. Nem tanulsz meg stabilizálni. Nem csak a combodról beszélek. A gerincstabilizáló izmokról is. A jó fizikum egyik ...

Tovább Szólj hozzá

testépítés guggolás fitnesz